Udruženje građana “Ponišavlje” Pirot učestvuje u realizaciji projekta prekogranične saradnje “Jačanje turističkog preduzetništva i promocija usluga – STEPS”. Projekat se realizuje preko Programa za prekograničnu saradnju Interreg-IPA Bugarska – Srbija 2014-2020 i sufinansiran je od strane Evropske unije.

Vodeći partner projekta je Kulturni centar “Bratstvo 1869” iz Ćustendila – Bugarska u partnerstvu sa Opštinom Vidin – Bugarska i Udruženjem građana “Ponišavlje” Pirot – Srbija.

Danas je u konferencijskoj sali Hotela “Ana lux” organizovana pres konferencija i tom prilikom su predstavljeni ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati implementacije projekta.

Na samom početku prisutnima se obratila načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić. Ona je istakla da je ovaj projekat veoma značajan jer je neophodno da ovaj kraj bude prepoznat na turističkoj mapi kao dobro mesto koje može posetiocima da pruži mnogo toga.

Vladica Tošić, predsednik Urduženja “Ponišavlje” ovom prilikom naveo je aktivnosti koje su u dosadašnjem periodu realizovane i najavio predstojeće.

Turizam je veliki potencijal, ali nedovoljno iskorišćen, što su pokazala istraživanja pre realizacije projekta, rekao je Tošić i dodao da je ovo ujedno prilika da realizacijom planiranih aktivnosti mladi koji žele da se bave turizmom iskoriste šansu i unaprede svoje znanje.

04. MART 2021. Pirot Plus Online

Similar Posts

Leave a Reply